Nový parkovací dům vedle stadionu dostává první obrysy

Ve čtvrtek dopoledne se konalo oficiální slavnostní zahájení první etapy stavby parkovacího domu P+R v ulici U Stadionu. Jedná se o jednu z nejdůležitějších aktuálních investic v Mladé Boleslavi, a pokud vše půjde podle plánu, měla by být dokončena v únoru 2023. „V první etapě, která právě vzniká, bude postavena jedna věž, která bude mít jedno podzemní a tři nadzemní patra. Získáme tak 308 parkovacích míst, 10 míst pro invalidy a stejný počet míst pro motocykly. Mám obrovskou radost, že se díky tomu našemu městu v oblasti parkování zase trochu uleví,“ řekl primátor města Raduan Nwelati, který si přišel stavbu prohlédnout.

Nový parkovací dům vedle stadionu dostává první obrysy

Ve čtvrtek dopoledne se konalo oficiální slavnostní zahájení první etapy stavby parkovacího domu P+R v ulici U Stadionu. Jedná se o jednu z nejdůležitějších aktuálních investic v Mladé Boleslavi, a pokud vše půjde podle plánu, měla by být dokončena v únoru 2023.

„V první etapě, která právě vzniká, bude postavena jedna věž, která bude mít jedno podzemní a tři nadzemní patra. Získáme tak 308 parkovacích míst, 10 míst pro invalidy a stejný počet míst pro motocykly. Mám obrovskou radost, že se díky tomu našemu městu v oblasti parkování zase trochu uleví,“ řekl primátor města Raduan Nwelati, který si přišel stavbu prohlédnout.

Dodal také, že do budoucna se počítá s rozšířením parkovacího domu o další podlaží a druhou věž, proto bylo stavební povolení vydáno rovnou na celý záměr.

„V aktuálním období se nám podařilo vyjednat okolo 700 milionů korun z Integrovaného plánu rozvoje území a parkovací dům U Stadionu patří mezi projekty, které s touto významnou pomocí realizujeme. V tomto konkrétním případě bychom měli získat přes 76 milionů korun, bez této částky by byl takový projekt takřka nemožný. Zároveň jsem rád, že pokračujeme v naší vizi ulevovat městu a stavět velkokapacitní parkovací domy. Na podzim to budou dva roky, co nám slouží parkovací dům u Klaudiánovy nemocnice a věřím, že podobně už brzy lidem pomůže i právě budovaný parkovací dům na Severním sídlišti,“ doplnil první náměstek primátora Jiří Bouška.

Celkové náklady na stavbu parkovacího domu jsou zhruba 120 milionů korun. Kompletní zastavěná plocha bude přes 3 800 metrů čtverečních, ve stávající první etapě to bude přes 1 900 m². Parkovací dům bude disponovat třemi dobíjecími stanicemi pro 6 elektromobilů, před objektem bude umístěn stojan na sdílená kola. Režim P+R tady bude fungovat v návaznosti na integrovanou dopravu.

Po dokončení stavby bude její součástí také další venkovní parkovací plocha, s níž se počítá na místě uvažované druhé etapy.